6 gânduri despre „Mânăstirea Căldăruşani (II) – Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

  1. Pingback: Mânăstirea Caldaruşani (III) – Sfinte Moaşte « OBIECTIV ORTODOX

  2. ar fi corect si normal sa fie scris cum e numele icoanei. sau nu aveti curajul? Icoana facatoare de minuni de la Noul-Neamt, evacuata cu un insemnat teyaur in anul 1940 de catre un grup de calugari de la Noul-Neamt in Romania la Caldarausani. ar fi normal, reesind din simplu motiv ca daca suntem frati intru Hristos, atunci si faptele sa ne fie ca a lui Hristos, cu atit mai mult ca suntem si monahi, ca icoana sa fie reintoarsa manastirii mame la nenumaratele rugi a monahilor.

  3. sunt eu, cel ce v/am criticat in mesajul precedent. sa ne gindim mai real, astai adevarul si n/ai ce/i face.ma rog. ma intereseaza urmatorul lucru: adun mareriale (documente sau orice informatie veridica, chiar si prin prizma isoriografiei orale) referitoare la cei veniti de la Noul Neamt. atunci in 1940. daca dispuneti de careva din ele, va rog anuntatima. anticipat va sunt recunoscator.

  4. EU AM CITIT CA SFANTA ICOANA A MAICII DOMNULUI DE LA CALDARUSANI , A PRIMIT-O SF IERARH CALINIC DE LA CERNICA DE LA O MAICUTA DIN BASARABIA SI SF CALINIC A ADUS-O LA CALDARUSANI . SA-MI FIE CU IERTARE DACA NU O FI ASA .

  5. HM… CHIAR NU/I ASA. SUNT ARHIDIACONUL VICHENTIE/MONAH DIN MANASTIREA NOUL/NEAMT DIN BASARABIA. SI ANUNT TOATA LUMEA CARE NU STIE. CONFORM ARHIVEI MANASTIRII NOUL NEAMT CE ACTUALMENTE SE AFLA IN ARHIVA NATIONALA A REPUBLICII MOLDOVA SI ANUME:FONDUL 3046/2,D.351,F.121-122 – ICOANA SI MULTE ALTE OBIECTE DE CULT PRETIOASE AU FOST TRANSPORTATE IN TIMPUL RAZBOIULUI DE CATRE FRATII M. NOUL-NEAMT.EXISTA O MULTIME DE DOCUMENTE CARE DOVEDESC ACEST FAPT.IN ISTORIA M.NOUL-NEAMT SCRISA DE ULTIMUL CRONICAR AL SECOLULUI – P.ANDRONIC POPOVICI, SUNT DESCRISE TOATE EVENIMENTELE:CINE SI UNDE A PICTAT ICOANA; UNDE S-AU CONFECTIONAT PODOABELE. MULTIMEA DE MINUNI CE S-AU FACUT LA EA. E MULT DE SCRIS. CE-AI SA-I FACI. ACESTAI ADEVARUL SI CUM SUNA UN PROVERB RUS: PRAVDA COLIT GLAZA, ADICA ADEVARUL INGHIMPA OCHII. PAI MACAR CU ATIT. DACA DE MAI MULT NU SUNT CAPABILI.

  6. Azi se implinesc 50 de ani de la moartea Episcopului Iuliu Hossu. A fost o vreme si la manastirea Caldarusani. Cum a fost posibil sa fie tratat un om al lui Hristos cu atata rautate? Nu suntem toti frati intru Hristos? Cu este posibila rautatea intr-o manastire? Cum , cu ce drept mai predicam si vorbim despre porunca lui Hristos ,, sa ne iubim unii pe altii” ? Ce spaime , durere si umilinta a trait bietul om? Nu a fost nici hot, nici un tradator de neam, dimpotriva, a avut o mare implicare in uniunea tarii. Noi l.am omorat … CE PACAT!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.