Mânăstirea Căldăruşani (II) – Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Caldarusani MD

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuieşte-ne pe noi!

Reclame

5 gânduri despre „Mânăstirea Căldăruşani (II) – Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

  1. Pingback: Mânăstirea Caldaruşani (III) – Sfinte Moaşte « OBIECTIV ORTODOX

  2. ar fi corect si normal sa fie scris cum e numele icoanei. sau nu aveti curajul? Icoana facatoare de minuni de la Noul-Neamt, evacuata cu un insemnat teyaur in anul 1940 de catre un grup de calugari de la Noul-Neamt in Romania la Caldarausani. ar fi normal, reesind din simplu motiv ca daca suntem frati intru Hristos, atunci si faptele sa ne fie ca a lui Hristos, cu atit mai mult ca suntem si monahi, ca icoana sa fie reintoarsa manastirii mame la nenumaratele rugi a monahilor.

  3. sunt eu, cel ce v/am criticat in mesajul precedent. sa ne gindim mai real, astai adevarul si n/ai ce/i face.ma rog. ma intereseaza urmatorul lucru: adun mareriale (documente sau orice informatie veridica, chiar si prin prizma isoriografiei orale) referitoare la cei veniti de la Noul Neamt. atunci in 1940. daca dispuneti de careva din ele, va rog anuntatima. anticipat va sunt recunoscator.

  4. EU AM CITIT CA SFANTA ICOANA A MAICII DOMNULUI DE LA CALDARUSANI , A PRIMIT-O SF IERARH CALINIC DE LA CERNICA DE LA O MAICUTA DIN BASARABIA SI SF CALINIC A ADUS-O LA CALDARUSANI . SA-MI FIE CU IERTARE DACA NU O FI ASA .

  5. HM… CHIAR NU/I ASA. SUNT ARHIDIACONUL VICHENTIE/MONAH DIN MANASTIREA NOUL/NEAMT DIN BASARABIA. SI ANUNT TOATA LUMEA CARE NU STIE. CONFORM ARHIVEI MANASTIRII NOUL NEAMT CE ACTUALMENTE SE AFLA IN ARHIVA NATIONALA A REPUBLICII MOLDOVA SI ANUME:FONDUL 3046/2,D.351,F.121-122 – ICOANA SI MULTE ALTE OBIECTE DE CULT PRETIOASE AU FOST TRANSPORTATE IN TIMPUL RAZBOIULUI DE CATRE FRATII M. NOUL-NEAMT.EXISTA O MULTIME DE DOCUMENTE CARE DOVEDESC ACEST FAPT.IN ISTORIA M.NOUL-NEAMT SCRISA DE ULTIMUL CRONICAR AL SECOLULUI – P.ANDRONIC POPOVICI, SUNT DESCRISE TOATE EVENIMENTELE:CINE SI UNDE A PICTAT ICOANA; UNDE S-AU CONFECTIONAT PODOABELE. MULTIMEA DE MINUNI CE S-AU FACUT LA EA. E MULT DE SCRIS. CE-AI SA-I FACI. ACESTAI ADEVARUL SI CUM SUNA UN PROVERB RUS: PRAVDA COLIT GLAZA, ADICA ADEVARUL INGHIMPA OCHII. PAI MACAR CU ATIT. DACA DE MAI MULT NU SUNT CAPABILI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s