Mănăstirea Sf. Ioan Casian, Peştera Sf. Ioan Casian

„După secole de uitare s-au prăznuit cei doi sfinţi dobrogeni Ioan Casian şi Gherman Romanul, trecuţi în calendarul ortodox în ziua de 28/29 februarie.” (www.ioancasian.ro)

Mănăstirea Sf. Ioan Casian

La aproximativ 40 Km de Constanta (la nici 20 km de Mihail Kogalniceanu), langa comuna Targusor se afla Man. Sf. Ioan Casian.Man. Sf. Ioan CasianMan. Sf. Ioan Casian (6)Man. Sf. Ioan Casian (1)

In acest peisaj aspru dobrogean cativa calugari veniti de la manastirea nemteana Petru Voda ridica temeliile manastirii inchinate celui mai important Sfant Parinte al Ortodoxiei originar din aceste locuri.Man. Sf. Ioan Casian (2)

Man. Sf. Ioan Casian (3)biserica mare este in constructie

Biserica mare este in constructie
...iata o schita a ei

…iata o schita a ei

Man. Sf. Ioan Casian (10)Man. Sf. Ioan Casian (5)Man. Sf. Ioan Casian (8)Man. Sf. Ioan Casian (7)

Peştera Sf. Ioan Casian

Neasteptat si de neimaginat cum in acelasi loc gasesti si campie si munte.

Man. Sf. Ioan Casian (20)

La 300 m de manastire trebuie sa stiti ca aveti de vazut pestera unde s-au nevoit Sf. Sfantul Ioan Casian si duhovnicul sau Sf. Gherman Romanul.Man. Sf. Ioan Casian (11)

Man. Sf. Ioan Casian (14)Man. Sf. Ioan Casian (12)Man. Sf. Ioan Casian (15)Man. Sf. Ioan Casian (13)Man. Sf. Ioan Casian (16)Man. Sf. Ioan Casian (17)Man. Sf. Ioan Casian (18)Man. Sf. Ioan Casian (28)Man. Sf. Ioan Casian (19)Man. Sf. Ioan Casian (26)Man. Sf. Ioan Casian (25)Man. Sf. Ioan Casian (24)Man. Sf. Ioan Casian (21)Man. Sf. Ioan Casian (27)Man. Sf. Ioan Casian (22)

  • Toate fotografiile au fost realizate de Obiectiv Ortodox in luna august 2009.
Publicitate

6 gânduri despre „Mănăstirea Sf. Ioan Casian, Peştera Sf. Ioan Casian

  1. Deosebit… e un loc in care cu adevarat m-am simtit ca in cer. Am fost si de cate ori voi avea prilejul voi reveni cu mare drag. Cu atat mai mult cu cat inca mai pastreaza ceva din salbaticia locurilor de pusnicie. Fara sa vreau taramul casienilor ma duce cu gandul la Sihla si la Tabor. Cine n-a fost sa mearga conviins fiind ca n-o sa regrete.

    • am fost de curand si intradevar este ceva f frumos si cucernic. merita sa fie vazuta si respectata amintirea celui ce a fost si va fi SFANTUL IOAN CASIAN.

  2. Am fost in aceet loc si am ramas placut impresionat de priveliste , in primul rand felicitari celor care au luat aceasta initiativa de a construi acest lacas, deoarece in aceasta parte a Dobrogei nu mai exista monumete de cult. Pe de alta parte inafara de Manastire avem in imprejurime si pestera care are in jur un peisaj deosebit si care se completeaza cu lacul de acumulare, este cu adevarat un loc odihnitor si care trebuie vazut.

  3. Pingback: Troparul Sf. Cuv. Ioan Casian « † DOAR ORTODOX †

  4. Preacucernicia Voastra,Sfinte Parinte! -Umilul rob al lui Dumnezeu,Danca-Sorin (-40ani-)nascut si crescut in tinutul cetatii-Tomis (CT.)vin in fata Sfintiei Voastre,ca si caz-social cerandu-va, ajutor si sprijin de care am atata nevoie.Preacucernice Parinte,tin sa va fac cunoscuta situatia mea,sociala in care nu mai gasesc iesire…. privind modul in care ma zbat/alerg, sa imi rezolv situatia si problemele de ordin personal cu care ma confrunt de 4ani,de cand mi-a murit mama, datorita stresului si modului de a se zbate pentru a obtine o locuinta din Fondul-Locativ de la Primarie/Prefectura,care din pacate nu sa putut obtine datorita numarului mare de cereri,stresul si supararea nu a facut decat sa ii puna viata in pericol ,ulterior decedand datorita unei boli necrutatoare care, a lovit fara mila si cum nu a fost de ajuns,aceasta situatie critica fara iesire avea sa imi schimbe viata,afectandu-mi,modul/stilul de viata normal cu care eram crescut crestineste si devenind f. retinut si trist de situatia in sine,fara a avea vreun suport emotional/moral, din partea nimanui fiind nevoit la un moment dat sa ma descurc in aceasta societate plina de ispite si indiferenta ne-acceptandu-ma, datorita faptului ca sant persoana cu handicap gr.3(-mediu-) cu Dosar nr.273265/97 solicitand ajutor din partea Institutiile -Statului conf./Lg.448/2006(- dar aceasta nu ma impiedica sa ma implic in diferite activitatii gospodaresti-) refuzul acestora socandu-ma,si descurajandu-ma deoarece nu au vrut sa se implice in nici un fel ca, intr-un final sa apelez la Sf.Biserica cerand ajutor si sprijin ca si caz-social cerandu-va, binecuvantarea/acordul Sfintiei Voastre,privind primirea in viata de obste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.